In een open brief aan de aandeelhouders adviseert Qualcomm om tegen de overname door Broadcom te stemmen. Het huidige bestuur van de chipontwerper vindt het overnamebod een onderwaardering van het bedrijf.

Netflix brengt binnenkort een grote update voor zijn smart tv-app uit. Daardoor zullen een heleboel oudere smart tv's niet meer ondersteund worden.

Naast de verschillende set-topboxen kijken veel Netflixgebruikers rechtstreeks via de applicatie op hun smart-tv. Echter komt daar binnenkort verandering in. Het bedrijf gaat vanaf 1 december de ondersteuning voor oudere smart-tv’s stopzetten.

Netflix beperkingen

Concreet gaat het voornamelijk over televisietoestellen van Samsung, Sony en Vizio die voor 2012 verkocht werden. Naast smart tv’s zijn ook blu-rayspelers van Philips en Toshiba ‘het slachtoffer’. Volgens Netflix hebben de verouderde toestellen niet de vereiste hardware en kan de app dus niet langer worden ondersteund.

De videostreamingdienst werkt ook aan een grote update voor de app op smart tv’s, vermoedelijk ligt de stopzetting van ondersteuning dus in lijn hiermee. De nieuwe app zal een hoop nieuwe features bevatten die verouderde hardware niet kan trekken.

netflix
Ontvang je deze melding op je smart tv? Dan is hij sinds 1 december niet meer te gebruiken voor Netflix.

Welke toestellen?

Om je de lijst in dit artikel te besparen raad ik je aan om rechtstreeks naar deze pagina te surfen en te kijken of jouw toestel ertussen staat. Staat het er niet tussen? Geen paniek, er zijn genoeg alternatieven (Chromecast, Apple TV, PS3/4, Xbox…) om toch nog je geliefde films en series op je smart tv te bekijken.