Snelle vooruitgang in IT-technologie kan een bedrijf van de ene dag op de andere achterhaald maken. Welke ontwikkelingen zorgen in 2018 voor significante veranderingen?

Door onderhoud aan het netwerk in de Verenigde Staten, hebben duizenden Amerikanen gisteren een Valentijnsbericht ontvangen op hun telefoon.

De Valentijn-smsjes die werden ontvangen waren niet alleen van dit jaar, ook ging het om berichten die mensen naar hun Valentijn stuurden van twee jaar geleden.

 

‘Daarom is die date er nooit van gekomen’

Op het bekende forum Reddit en op Twitter doken er allemaal berichten op van mensen die een wel heel verlaat Valentijn-smsje hadden gekregen: “Vanochtend vroeg ontvingen mijn zus en ik tekstberichten die we op 14 februari 2019 naar elkaar hadden verstuurd.”  Of deze pijnlijke situatie die ontstond doordat het Valentijnsbericht nooit was aangekomen: “Ik kreeg vannacht een bericht van een meisje waarmee ik in februari aan het daten was. Het was erg verwarrend tot ik naar de datum keek en me realiseerde dat het smsje in februari was verzonden. Er stond in: “Ja, ik zou het heel leuk vinden om met je op date te gaan voor Valentijnsdag”. Nu snap ik waarom die date er nooit van is gekomen”.

Door een update aan het netwerk werden gisteren ineens berichten verstuurd die Amerikanen, maanden of zelfs jaren geleden met Valentijnsdag hadden verstuurd. Op dit soort dagen wordt het netwerk meestal overbelast door duizenden sms-berichten die tegelijkertijd worden verstuurd, hetzelfde geldt vaak voor Oud & Nieuw. Maar meestal krijg je de smsjes dan een dag of hoogstens twee dagen later, negen maanden tot 24 maanden later is wel erg extreem.

Oeps foutje!

De fout was niet afkomstig van één aanbieder. Volgens mensen op Reddit trof het klanten van T-Mobile, Sprint, Verizon, AT&T en Bell. En zowel mensen die een iPhone bezitten als Android-gebruikers kregen de berichten binnen. Nu is het natuurlijk geen punt als het gaat om familieleden die je een lief Valentijn-smsje hebben gestuurd, maar krijg je er een van je ex van twee jaar geleden dan sta je toch wel even raar te kijken. De berichten zijn overigens niet voor de tweede keer verstuurd, ze zijn blijven ‘hangen’. De mensen die het is overkomen weten nu ieder geval wel dat hun geliefde hun niet is vergeten met Valentijn, het was gewoon een foutje van het netwerk.