Apple iPad Pro iPad EEC modelnummers

Volgens interne bronnen zit de nieuwe generatie iPad Pro er begin 2020 ergens aan te komen.

Wie nog een eerste generatie iPad Pro bezit en van plan is om te upgraden, kan misschien best nog even wachten. Bronnen van het Amerikaanse Bloomberg melden immers dat de nieuwe iPad Pro er in de eerste helft van 2020 al zou kunnen aankomen.  

Nieuw in de tablet zou de toevoeging zijn van een tweede camera en de additie van een 3D-systeem dat gebruikers toelaat om in drie dimensies kamers, objecten en mensen na te maken. Dit systeem zou ook in de nieuwe iPhone verschijnen, die we waarschijnlijk eind 2020 kunnen verwachten. Zij zullen ook 5G aan boord hebben.

Apple zet in op AR en VR

Ook volgens Bloomberg, zal Apple in 2021 of 2022 een VR-headset gaan lanceren die zich zowel op consumenten als zakelijke gebruikers zal richten. Er kunnen games met gespeeld worden en virtuele meetings worden bijgewoond. In 2023 zal daar ook een AR-bril bijkomen. Apple zou naar verluid zo’n 1000 ingenieurs aan het werk hebben die zich specialiseren op AR en VR. Dat is in lijn met wat Tim Cook, CEO van Apple, de voorbije jaren liet doorschijnen. Hij is namelijk een overduidelijke fan van beide technologieën en geloofd er enorm in.