Intel rolde vorige week firmware-updates uit voor Spectre en Meltdown. De patches veroorzaken echter problemen bij bepaalde chips.

Spanning alom! De 16-inch Macbook van Apple zou namelijk vandaag gelanceerd worden.


De lancering van de nieuwe MacBook Pro is dichterbij dan je denkt, althans als we de journalisten van Bloomberg moeten geloven.

Vervanging van de 15-inch

Volgens hen wordt woensdag de 16-inch MacBook Pro onthuld met een het nieuwe toetsenbord. Apple zal dit bekendmaken via een persbericht, zegt Mark Gurman van Bloomberg. En dan zou de nieuwe MacBook Pro deze week al in de winkels kunnen liggen. Qua prijs ligt het 16-inch model niet ver van de 15-inch MacBook vandaan, omdat de nieuwe MacBook Pro de 15-inch volledig zal vervangen, zo vertelt Gurman. Ook zegt hij dat het nieuwe toetsenbord een stuk betrouwbaarder is dan het butterfly toetsenbord waar de nodige problemen door zijn ontstaan.

‘Mac Pro verschijnt in december’

De 16-inch MacBook krijgt naar verluidt dunnere schermranden en het grotere display zal vooral vormgevers, gamers en softwareontwikkelaars aanspreken. Het is overigens niet de laatste release van Apple van dit jaar. Volgens Bloomberg kunnen we volgende maand de Mac Pro verwachten. Apple heeft nog niet gereageerd op de geruchten.