De Zuid-Koreaanse fabrikant zet een joint venture voor kunstmatige intelligentie op tussen twee bedrijfsonderdelen: Samsung Mobile en Samsung Electronics.

Vergeet elektriciteit en waterstof. Zeewier is de toekomst. En dat bewijzen deze wetenschappers van de Universiteit van Wageningen in Nederland.

Als je dacht dat waterstof en elektriciteit de toekomst voor onze mobiliteit zijn, denk dan twee keer na. Nederlandse wetenschappers uit Wageningen zijn erin geslaagd een auto tot wel 80 kilometer lang te laten rijden op zeewier.

Zeewier tot ethanol

Van zeegras tot biobutanol, dat is waar het Europese project MacroFuels zich de laatste jaren in gespecialiseerd heeft. Het afgelopen jaar zijn de wetenschappers erin geslaagd om van zeewier tot 10 kilo bio-ethanol en 8 kilo biobutanol te maken.

Volgens TNO, die meewerkte aan het MacroFuels-project “toont het aan dat de stappen om van zeegras brandstof te maken technisch haalbaar zijn”. Een stevig statement dat de toekomst van onze mobiliteit en ecologie wel eens voor altijd zou kunnen veranderen. Echter is er niets geweten over de kostprijs van deze ontwikkelingen. Groen is het in ieder geval wel!

Zeeboerderij

Om het zeewier te kweken heeft MacroFuels verschillende zeewierboerderijen ontwikkeld in de zee. Die kunnen dan gebruikt worden voor de ontwikkeling van brandstof zonder dat er geraakt moet worden aan het ecosysteem van onze zee.