Oculus VR lanceert educatieve pilootprojecten in Taiwan, Japan en Seattle. De programma’s moeten zorgen voor data rond het gebruik van virtual reality om te leren en collaboreren.

Draag jij een helm bij het gebruik van een deelstep? Hoewel het niet verplicht is wil Bird het gebruik nu toch promoten via gratis ritjes.

Advertentie

Er heerst nog steeds veel discussie over het gebruik van elektrische (deel)steps hier bij ons en ook in de Verenigde Staten is dat niet anders. In apps zoals die van Bird wordt bijvoorbeeld wel aangeraden om een helm te dragen, maar in de praktijk gebeurt dit nog veel te weinig. Bird wil daar iets aan doen en gaat gratis ritjes uitdelen aan gebruikers die een selfie nemen terwijl ze een helm dragen. Bij stilstand, uiteraard.

20 gewonden per 100.000 ritjes met deelstep

Een recente studie van het Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) toonde nog dat er gemiddeld 20 gebruikers gewond geraken per 100.000 ritjes op een step. Deze cijfers werden berekend op basis van meer dan 180.000 uur aan scootergebruik, wat zich vertaalt in meer dan 900.000 ritjes. De helft van deze 20 gebruikers zou gewond zijn geraakt aan het hoofd. In 3 van de 20 gevallen ging het over levensbedreigende verwondingen. 

Wettelijke verplichtingen voor deelsteps?

Bird wil dan ook niet wachten tot er wettelijke verplichtingen beginnen verschijnen en hoopt zelf het aantal ongevallen te verlagen. In het verleden deed het bedrijf al een poging door gratis helmen uit te delen, maar de resultaten van die actie vielen nogal tegen en zorgden niet voor een opmerkelijk verschil in het aantal ongevallen. Een degelijke helm kost meteen ook al wat, dus dat is niet meteen de beste optie. Het bedrijf blijft echter niet bij de pakken zitten en probeert het nu opnieuw. Deze keer worden er gratis ritjes uitgereikt aan mensen die een selfie nemen terwijl ze een helm dragen. Vervolgens gaat AI dan aan de slag om je foto te analyseren en zal je een gratis ritje kunnen verwachten. 

Wie dit wil, kan dan meteen ook zijn selfie delen met de rest van de wereld via de hashtag #BirdHelmetSeflie


Gerelateerde artikelen

Elektrische deelstep van Bird strijkt neer in Antwerpen

Eerst kwamen de deelwagens van Poppy, dan de deelscooters van Scooty en nu ook de elektrische deelstep van Bird. Je kan ze vanaf nu vinden in Antwerpen.

“Elektrische deelsteps niet rendabel”

Volgens Segway-Ninebot, een van de grootste producenten van elektrische deelsteps, is het verdienmodel achter de deelsteps niet rendabel. Dat liet de producent zich ontvallen in de Financial Times.

Bird verhoogt gebruikskosten elektrische deelsteps in geselecteerde steden

Bird is sinds eind 2018 ook in Antwerpen en Brussel terug te vinden. Om zijn omzet te verhogen zal het bedrijf de gebruikskosten ook moeten verhogen: op zijn zachts gezegd is het geen rooskleurig plaatje.

Bird waarschuwt Antwerpse gebruikers voor No Ride Zones

De elektrische deelsteps van Bird zijn populair in Antwerpen. Het bedrijf wijst gebruikers er nu duidelijk op waar ze wel en niet mogen rijden met de steps.