Nieuws

Apple wil na problemen met iOS 13 toekomstige updates anders testen

Apple wil leren uit de fouten die gemaakt zijn met iOS 13 in de hoop dat ze zich voor iOS 14 niet opnieuw voordoen.

Wie een iPhone 11 kocht of op een andere manier de update naar iOS 13 uitgerold gekregen heeft, weet dat er van alles mis was met de nieuwste versie van het besturingssysteem. Apps crashte voortdurend, functies ontbraken, het beeld vertoonde storingen, de nieuwe Dark Mode-modus werkte niet, … iOS 13 was ongetwijfeld één van de meest chaotische software-updates die Apple al lanceerde. 5 dagen na de release moest Apple al een eerste update uitvoeren en ondertussen zitten we twee maanden later aan 8 updates.

Een appel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen

“Dat moet beter”, denken ze nu ongetwijfeld bij Apple. En ze lijken wel geleerd te hebben van hun fouten. Volgens Bloomberg zijn de problemen met iOS 13 intern geëvalueerd en is er een nieuw systeem bedacht om toekomstige software, voor alle toestellen, te testen alvorens ze uit te rollen. Voor toekomstige releases zoals iOS 14 zal Apple werken met software flags, waarmee de ontwikkelaars van Apple wijzigingen in bèta versies kunnen opnemen die testers kunnen inschakelen. Zo kunnen de ontwikkelaars sneller fouten in de programmeercodes isoleren en verwijderen. Dat zou moeten leiden tot stabielere updates vanaf de eerste versie.

Over iOS 14 is op dit moment nog maar beperkt nieuws beschikbaar. Apple heeft nog niets officieel laten vallen over nieuwe functionaliteiten die de update zal bevatten. Maar gezien de problemen met iOS, zal de focus wellicht eerder liggen op stabiliteit dan innovatie. Dat was ook zo met iOS 12. Geruchten die al langer spelen is dat iOS 14 5G zal ondersteunen , en ook compatibel zal zijn met de AR-bril die volgend jaar zou moeten verschijnen.

Wellicht zal Apple nog meer uit de doeken doen tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference in mei. Verwacht wordt dan ook dat iOS 14 samen zal uitgebracht worden met de iPhone 12 rond september. Als dat zo is, dan neemt Apple wel weer het risico van de release van een update samen te hangen met die van een nieuwe iPhone.

appleios 13mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals