Zelfs grote harde schijven geraken uiteindelijk wel eens vol en dan is het zoeken geblazen naar overtollige bestanden. Daar kunnen ook dubbele bestanden bij horen en het zijn precies die data waar dupeGuru het op gemunt heeft.

Deze Chinese designstudent heeft een app ontwikkelt waarmee hij de iPod Classic terugbrengt naar je iPhone.

Sinds 2014 is de iPod Classic officieel uitgestorven. De meest begeerde iPod aller tijden wordt tegenwoordig aan woekerprijzen doorverkocht. Eén van de leukere functies van de iPod – naast de enorme opslag – is het zogenaamde ‘click wheel’.

Apple iPod Classic

Dat click wheel met haptische feedback gaf je een heerlijk gevoel bij het scrollen door je muziekbibliotheek. Een Chinese designstudent, Elvin Hu, heeft voor een schoolproject een iOS-applicatie ontwikkelt die je iPod Classic schermvullend naar je iPhone brengt. Zelfs het befaamde Click Wheel hoort daarbij en ja hoor, met haptische feedback.

Op Twitter deelde de student zijn nieuwe app die hij bouwde in SwiftUI. Volgens TheVerge heeft Hu al heel wat fans die de applicatie graag op hun iPhone willen hebben. “Het is een leuke throwback voor mij, ik ben altijd graag bezig geweest met het design van Apple-producten”, vertelt Hu aan TheVerge.

Patent

Hu werkt al aan het project sinds oktober en vraagt zich af of hij de applicatie ooit op de App Store zal kunnen plaatsen. Hij vreest voor conflicten over patenten die ervoor zullen zorgen dat de iPhonegigant de leuke applicatie nooit zal toestaan.

Herinner je Cover Flow nog? Het was Apple’s leuke manier om te bladeren door de verschillende albums in je muziekbibliotheek. Nadien bracht het bedrijf Cover Flow het ook naar de iPod Touch. Hu nam Cover Flow mee op in zijn applicatie die aan de hand van zijn Twittervideo’s wel goed lijkt te werken.