Nieuws

Proximus verhoogt mobiele databundels vanaf 1 januari

Klanten van Proxiums zullen met ingang van het nieuwe jaar meer mobiele surfdata ter beschikking krijgen. Verder maakt het werk van een digitale nieuwsservice.

Leuk nieuws voor klanten van Proximus, want de telecomoperator is er vroeg bij met de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ze maakten vandaag bekend dat ze voor verschillende abonnementformules de databundels zullen verhogen. Dat betekent dat klanten meer data zullen krijgen voor dezelfde prijs. Zorgen over het overschrijden van datalimieten zullen daarmee verleden tijd zijn. De datalimiet voor formules met onbeperkt internet werd eerder dit jaar al verhoogd. Proximus heeft de Black Friday-spirit helemaal te pakken!

Meer, meer, meer!

We overlopen hier even de belangrijkste wijzigingen. Die zijn vooral van toepassing voor de ‘Mobilus’-abonnementen. Die formule kan op zichzelf genomen worden, of in combinatie met een ‘Tuttimus’- of ‘Minimus’-pack. Waar de Mobilus-formule enkel een mobiel abonnement omvat, voegt Minimus daar nog tv en internet aan toe, bij Tuttimus zit daar zelfs nog een vaste lijn bij.

Klanten met een Mobilus S-abonnement krijgen vanaf 1 januari maandelijks 2GB aan mobiele data. Nu is dat 1,5GB. Met een Tuttimus- of Minimus-uitbreiding stijgt die limiet zelfs tot 5GB. Dat is meer dan een verdrievoudiging. Voor de Mobilus M-abonnementen stijgt de datalimiet van 5GB naar 8GB. Ook dat is een mooie stijging, die met een uitbreidingspack stijgt tot 15GB. Tenslotte mogen ook de L-abonnementen mee genieten van de datastijging, want zij zullen tot 15GB ter beschikking krijgen. Met een pack is dat zelfs 30GB. Voor de XL-packs verandert er in principe niet zoveel, want hun dataverbruik is ongelimiteerd (met een snelheidsbeperking vanaf 20 GB, het is nog onduidelijk of die verhoogd zal worden). Voor meer informatie over de verschillende formules, verwijzen we je graag naar de website van Proximus.

Nieuws

De verhoogde databundels zijn niet het enige nieuws waar Proximus mee uitpakte. Het stelt een nieuwe nieuwsservice e-Press voor aan alle klanten met een thuisabonnement voor internet. Daarmee heb je toegang tot alle artikelen van Het Laatste Nieuws of Le Soir via de website en de app. Wie al een betalend digitaal abonnement heeft op deze kranten, kan dat ook via Proximus kostenloos laten opzetten. De service wordt niet beschikbaar gesteld voor klanten met een Epic-abonnement.

Nieuwe CEO

Benieuwd of dit nieuws iets te maken heeft met de aanstelling van een nieuwe CEO gisterenavond. De Fransman Guillaume Boutin werd op een persconferentie voorgesteld als de nieuwe CEO. Hij volgt de omstreden Dominique Leroy op, die in september vertrok om naar KPN te vertrekken (al draaide dat net iets anders uit). Boutin zal meteen zijn werk, want het is al wekenlang zeer woelig rond Proximus. De vakbonden voeren acties uit tegen het herstructureringsplan van Leroy dat tot het schrappen van vele banen zal leiden. Dat zal ook met een nieuwe CEO nog steeds doorgaan, al zal het aantal geschrapte banen wellicht nog dalen van 1900 naar 1300. Het sociaal overleg gaat nog verder, al staan er begin december al bestuursvergaderingen gepland om de herstructureringen definitief uit te tekenen.

Kan de aanstelling van Guillaume Boutin als CEO de rust doen terugkeren bij Proximus? Afbeelding: De Standaard

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business