Nieuws

Plex lanceert eigen gratis Netflix-alternatief in België

Plex heeft zijn langverwachte gratis Netflix-alternatief losgelaten op de wereld. Het abonnement kost je niets, al moet je wel een advertentie bekijken.

Plex, het bedrijf dat we al sinds jaar en dag kennen om onze mediabibliotheek in orde te brengen, lanceert nu officieel zijn eigen gratis videostreamingdienst en toont dat het ook anders kan dan Netflix, Apple TV+ of Disney+.

Plex en Warner Bros

‘Een gratis Netflixalternatief?’. Inderdaad. Plex’ eigen videostreamingdienst zal helemaal gratis zijn. Daarvoor is het bedrijf in zee gegaan met producent Warner Bros. Er is wel één ‘maar’ aan verbonden; je krijgt namelijk advertenties te zien.

Vanaf vandaag kan je op Plex dus gratis duizenden gratis films, series, sport, muziekdocumentaires & rare Bollywood musicals bekijken. En dat allemaal voor de prijs van 0 euro en wat advertenties. Het proberen waard, toch?

Plex
Plex werkt samen met de grootste producenten uit de V.S.

Rain Man

Het pakket dat de nieuwe videostreamer aanbiedt is nu al beschikbaar in meer dan 200 landen wereldwijd voor iedereen met een gratis Plex-account. Er zijn dus geen betaalde abonnementen aangezien de samenwerking met Warner Bros er in één klap voor zorgt dat heel wat MGM, Lionsgate en Legendary materiaal beschikbaar is. Al die grote productiehuizen maken dat het aanbod van het nieuwe videostreamingplatform enorm is.

Dat maakt dat het Amerikaanse bedrijf wel degelijk een manier heeft gevonden dat het ook anders kan, in tegenstelling tot Apple, Disney en Netflix. Het bedrijf beseft vermoedelijk maar al te goed dat het zoveelste abonnement mensen snel gaat vervelen. Advertenties lijken dus de toekomst: gratis voor de gebruiker, en de leverancier verdient er wat aan.

Zelfs als je een Plex-abonnement al had (betalend) zal zjin videostreamingservice gratis zijn met de ondersteuning van advertenties. Het is dus zelfs niet mogelijk om te betalen voor de dienst.

De dienst is ook al beschikbaar in ons land. Hier kan je ermee aan de slag.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business