Nieuws

Opera 55 browser rolt nachtmodus voor Android uit

Opera voor Android wordt steeds populairder. De webbrowser lanceert nu een geavanceerde versie van zijn bestaande nachtmodus.

Het Noorse Opera werkt constant aan verbeteringen voor zijn browser. De visuele ervaring wordt er zo alleen maar beter op. Opera heeft er nu ook voor gekozen om zijn nachtmodus te herlanceren met de gezondheid van je ogen als voornaamste doel.

Opera 55

De nachmodus voor Opera bestond al een tijdje. Maar nu krijgt de mobiele applicatie voor Android heel wat wijzigingen in de manier waarop gebruikers met de nachmodus kunnen omgaan. Vanaf de 55e nieuwe versie zal het mogelijk zijn om kleurtemperaturen  in te stellen en te kiezen hoe licht of donker je het scherm wil maken. Spreek maar van nachtmodus 2.0.

Volgens Stefan Stjernelund, product manager van Opera voor Android, is het blauwe licht van onze schermpjes slecht voor onze ogen en onze nachtrust. Door die felle kleuren te verminderen zal je beter en natuurlijker slapen. En wel om die reden heeft het bedrijf ervoor gekozen om zijn gebruikers zelf te laten instellen hoe de kleurencontrasten zich verhouden tot elkaar.

Opera

Android

Momenteel rolt de webbrowser de nieuwe functie alleen uit voor Android. Het is nog niet geweten of ook iOS gebruikers van deze handige features zullen gebruikmaken in de toekomst.

Opera
Beslis helemaal zelf over je kleurenthema’s.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business