Nieuws

Samsung zet in op 108-megapixel camera voor Galaxy S11

Smartphones onderscheiden zich tegenwoordig voornamelijk op vlak van fotografie. Om die reden zet Samsung voor 2020 in op een 108-megapixel camera en 5 telelenzen.

Via OnLeaks en vroege berichtgeving vanuit Bloomberg kwamen we te weten dat Samsung stevig inzet op de implementatie van een enorme camera voor de komst van zijn nieuwe vlaggenschip: de Galaxy S11 (of de Galaxy Fold 2).

Samsung onduidelijkheid

Op zich niets nieuw, renders en vroeggelekte afbeeldingen zijn er altijd. Maar nu zou het Amerikaanse Bloomberg toch meer weten. Een 108-megapixel camera? Dat wil iedereen. Uiteraard moet dat cijfer genuanceerd worden want in de fotografie draait niet alles rond megapixels. De kwaliteit van je lens is even belangrijk zo niet zelfs belangrijker.

Volgens Bloomberg zou het nieuwe vlaggenschip van Samsung in 2020 daarbij ook een individuele ‘ultra wide’ camera bevatten en tot wel 5 telefotolenzen. Allemaal knappe dingen met hoogstaande technologie. Toch vraag ik me af hoe dit zich in de praktijk zal vertalen.

Galaxy Fold 2

Het is ook nog niet helemaal duidelijk om welk vlaggenschip het nu juist gaat. Momenteel heeft Samsung twee knappe koppen: de Galaxy S11 en de Galaxy Fold 2. Beide telefoons zouden gelanceerd worden in 2020. Bloomberg spreekt zelfs van een lancering in februari al. Er zijn ook stemmen die spreken van een flip-phone zoals de Motorla Razr die overlaatst werd gelanceerd.

In ieder geval is de inzet hoog voor de smartphonebouwer en wil het bedrijf zijn camera in 2020 echt gaan onderscheiden van alle anderen.

Huidige Samsung Galaxy Fold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business