Nieuws

Apple verduidelijkt waarom iPhone 11 soms locatie nodig heeft

Er is meer duidelijkheid rond de locatieverzameling van de Apple iPhone 11-reeks.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat beveiligingsexpert Brian Krebs ontdekt heeft dat de iPhone 11-reeks constant je locatie bepaalt en nakijkt. Zelfs wanneer je je locatiebepaling in de instellingen hebt uitgeschakeld. Na onderzoek bleek dat Apple voor sommige instellingen locatiebepaling moest afdwingen.

Apple iPhone 11-reeks

We hebben dit zelf getest en de verklaring van Krebs blijkt te kloppen. Al is de bedoeling hierachter een pak minder erg of kwaadaardig dan Brian Krebs de wereld wilde doen denken.

In een officieel statement aan TechCrunch gaf de iPhonegigant meer uitleg over de werking van zijn locatiebepaling. Apple geeft toe dat de iPhone soms locatiegegevens opvraagt. Maar volgens het bedrijf is dat nodig voor de bepaling van Ultrawide Band. Die Ultrawide Band-technologie is een wereldwijde standaard, helaas moet die technologie op sommige locaties uitgeschakeld worden en daarom dat je iPhone dus je locatie moet nakijken om zeker te weten dat het geen Ultrawide Band uitzendt.

Geen verzameling

Daarbovenop benadrukt het bedrijf dat de locatiegegevens die worden opgevraagd, mooi op het toestel blijven staan. En dat is ook logisch, die locatiegegevens dienen ook enkel voor de iPhone zelf om te weten waar en wanneer de Ultrawide Band kan gebruikt worden.

De technologie wordt onder andere gebruikt voor Apple’s Airdrop of Find My. Je hoeft als eigenaar van een iPhone 11-model dus zeker geen schrik te hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business