Nieuws

Telenet beveiligt uw modem tegen hackers met Safespot

Telenet Safespot is de nieuwe beveiligingsmethode van het bedrijf om je direct vanaf de modem te beschermen tegen hackers. Al kost de dienst wel een extraatje.

Sinds kort is het mogelijk bij Telenet om tegen betaling extra beveiligingssoftware te laten installeren op je Telenet-modem. Die software moet al je verbonden toestellen extra beveiligen tegen hackers. En dat is nodig, blijkt uit de tests die Telenet bij 76 gezinnen deed. Dat laat het bedrijf weten in zijn blog.

Telenet Safespot

De nieuwe beveiligingssoftware heet Telenet Safespot en is een samenwerking met het Israëlische bedrijf Securing SAM. Safespot kost 4,99 euro per maand en wordt automatisch geïnstalleerd op je modem door Telenet zelf.

Omdat steeds meer mensen en gezinnen slimme toestellen zoals thermostaten, garagepoorten, camera’s en zelfs babyfoons connecteren via WiFi is ook beveiliging een stuk belangrijker geworden. Vaak worden smart home toestellen aan spotprijzen verkocht en laat de beveiliging ervan dus te wensen over.

Om klanten nu te beschermen biedt de provider voortaan zelf extra beveiliging aan. Die mag dan wel 4,99 euro per maand kosten, het blijkt de moeite waard te zijn. De Belgische internet- en telecomprovider deed verschillende tests bij 76 gezinnen. Daaruit blijkt nu dat er gemiddeld vijf tot zes scans per maand per klant gebeuren. Met andere woorden: vijf tot zes keer per maand probeert een hacker in te breken in het thuisnetwerk van uw gezin.

4,99 euro

De kans is groot dat je eerste reactie nogal vertwijfeld is. ‘Is mijn modem dan niet veilig?’. Natuurlijk wel, maar het kan altijd beter. Vandaag betalen heel veel mensen vaak honderd euro per jaar voor een antiviruspakket. Het voordeel van Safespot is ook dat je een extra antiviruspakket mee op je Modem krijgt. Je hoeft dus geen antivirus op je toestellen te installeren. En dat allemaal voor de prijs van 4,99 euro per maand.

Productverantwoordelijke van Safespot, Dann Rogge, benadrukt dat “Safespot een totaaloplossing is met een prijs die vergelijkbaar is met wat je voor een commercieel antiviruspakket betaalt.”

Nieuwe modems

Intussen is Telenet ook begonnen met de uitrol van nieuwe modems: de Docsis 3.1 waarmee in theorie 10 Gbps downstream op kan. Klanten zullen door Telenet zelf worden aangeschreven met de vraag of ze hun modem willen inruilen voor het nieuwere model.

Telenet
De nieuwe Docsis 3.1 modem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business