WhatsApp Facebook delen

Een update van Whatsapp voor smartphones met Android introduceert weer enkele nieuwe functies zoals het opnemen of afleggen van een oproep in de wacht.

Facebook rolt een nieuwe update uit voor de Android-versie van de chatapplicatie WhatsApp. De update zal weer enkele handige nieuwigheden bevatten. Een eerste functie is al een maand beschikbaar voor iPhone-gebruikers, en komt met update versie 2.19.352 nu ook ter beschikking voor Android-gebruikers. Met de functie kan je beslissen over wat te doen met inkomende oproepen als je al met iemand aan het bellen bent.

Tot heden werd een oproep automatisch afgelegd als er al een oproep actief was. Vanaf nu zal WhatsApp je ervan verwittigen dat je een tweede oproep binnenkrijgt en de andere persoon even ‘in de wacht’ zetten. Jij kan dan de beslissing nemen om je huidige telefoongesprek af te breken of de andere persoon later te laten terugbellen. Voor verwoede bellers kan deze functie zeker een nuttige toevoeging zijn aan de applicatie. Verwacht je een dringende telefoonoproep maar wordt je net op het slechte moment gebeld, dan is dat voortaan geen probleem meer.

Privacy

Maar ook voor zij die WhatsApp niet echt gebruiken om te telefoneren, introduceert de update enkele nieuwigheden die misschien van pas kunnen komen. Zo wil de app zijn privacyinstellingen flink verbeteren door onder andere het invoeren van een vingerafdruk om in te loggen. Je zal ook zelf kunnen instellen wie je allemaal in groepen kan toevoegen, wat kan voorkomen dat jouw gsmnummer gebruikt wordt voor spamberichten. Dat doe je allemaal in het menu Privacy, dat je opent via Instellingen en dan Account. Wil je je account beveiligen met je vingerafdruk, dan moet je deze wel al opgeslagen hebben in je smartphone. Het lijken ons zeker wel nuttige toevoegingen. Een batterijprobleem voor sommige toestellen zou via de update eveneens aangepakt moeten worden.