handtekeningen

Gmail biedt vanaf vandaag een nieuwe manier aan om e-mails door te sturen. Je kan ze gewoon als bijlagen toevoegen aan berichten.

Wie dagelijks in een kantooromgeving werkt kent het gevoel vast, de e-mailkettingen waar geen einde aan lijkt te komen en de frustratie die er soms bij te kijken komt als je net dat ene bericht zoekt. Zeker als je deze mails dan ook nog eens moet forwarden en er daardoor een aparte ketting ontstaat. Google komt met een elegante oplossing die alvast voor wat extra gebruiksgemak moet zorgen in Gmail. 

Gmail email bijlage

Als samenvatting of verzamelplek

Het bedrijf heeft aan hun populaire e-maildienst Gmail immers de mogelijkheid toegevoegd om e-mails als bijlage te versturen. Handig ook als je verschillende e-mails tegelijk wil doorsturen, bijvoorbeeld om een collega een snelle samenvatting te geven na een vakantie. Eventueel kan je ook naar jezelf een bericht sturen met daarin belangrijke mails die je snel wil kunnen raadplegen. Net zoals bij gewone mails kan je steeds een bericht toevoegen aan de body van je e-mail. Er is geen beperking op de hoeveelheid e-mails die je kan toevoegen. 

Nu beschikbaar in Gmail

De nieuwe functionaliteit is meteen beschikbaar, maar het kan tot 15 dagen duren voor je ze in je eigen Gmail ziet verschijnen. Je merkt het vanzelf als je een e-mail selecteert en in een nieuw concept probeert te slepen. Verder is de functie ook beschikbaar via het drie puntjes menu bovenaan naast de label-functionaliteit.