Nieuws

Windows 7: Microsoft toont vanaf 15 januari 2020 waarschuwing

De stekker van Windows 7 wordt officieel uitgetrokken midden januari 2020. Gebruikers die toch blijven hangen zullen een waarschuwing ontvangen die hen moet informeren over de stopzetting van ondersteuning.

Vanaf 14 januari is het zover; Microsoft zet de ondersteuning voor zijn populaire Windows 7 volledig stop. Om die reden zal het softwarebedrijf vanaf 15 januari 2020 een fullscreen waarschuwing tonen bij iedereen die nog Windows 7 gebruikt. Die waarschuwing moet nogmaals verduidelijken dat het gebruikte OS geen ondersteuning meer krijgt en dus ook geen beveiligingsupdates meer zal ontvangen.

Windows 7

Volgens de releasenotes van Microsoft zal de waarschuwing verschijnen bij gebruikers van Windows 7 met Service Pack 1. Dat komt neer op Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium, Professional en Ultimate. Voor 7 Pro ligt dat anders. Verschillende gebruikers konden bijbetalen voor extra ondersteuning; zij zullen die waarschuwing dus niet ontvangen.

Je vraagt je waarschijnlijk af wie er in godsnaam nog zo’n oud systeem gebruikt. Maar uit cijfers van Netmarketshare blijkt dat het besturingssysteem vandaag de dag nog altijd een marktaandeel van 25% haalt. Vermoedelijk omdat het in veel gevallen om zakelijke gebruikers gaat die veel computers gebruiken.

Windows 7
Logo van Windows Vista.

Voorganger Windows Vista

Windows 7 werd officieel op 22 oktober 2009 vrijgegeven voor het grote publiek. Het nieuwe OS was de opvolger van Windows Vista en moest voornamelijk de grote problemen met voorganger Vista oplossen en voor een stabiel OS zorgen.

Werk je thuis nog steeds op deze versie van Windows? Dan raden we je aan om een overstap naar Windows 10 te bekijken. Een besturingssysteem van 2009 kan je vandaag echt niet meer als stabiel en veilig beschouwen.

BeveiligingbusinessinternetmaatschappijmicrosoftnieuwsWindowswindows 10windows 7

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals