Google Chrome - 1 - Sleutels

Google Chrome wordt met de maand beter en veiliger. Het bedrijf voegt nieuwe beveiligingsfuncties toe die je surfervaring alleen maar beter zullen maken.

Google voegde gisteren via een update een aantal handige veiligheidsfuncties toe. Die moeten ervoor zorgen dat je online surfervaring veiliger wordt. Het bedrijf wil ook voorkomen dat je logins gelekt worden in illegale databases.

Google Chrome

Een van de meest opvallende vernieuwingen is de waarschuwing die Google Chrome toont wanneer je logingegevens opgemerkt zijn bij een datalek. De browser (zowel op mobiel als pc) zal je voorstellen om je paswoorden na te kijken en eventueel te vernieuwen. Niemand wil immers pottenkijkers.

Als sinds februari 2019 is het bedrijf aan de slag met deze nieuwe tool. En sinds oktober van dit jaar werd de beveiliging uitgerold rechtstreeks in Google Accounts zelf. Een functie die, laten we eerlijk zijn, zeer welgekomen is.

Google Chrome

Phishing

De tweede grote vernieuwing betreft een soort ‘phishingmelder’. Deze functie werkt enkel op desktop en zal je concreet waarschuwen wanneer de browser denkt dat de website die je gaat bezoeken wil proberen om informatie van jou te stelen.

Maar daar blijft het niet bij. De webbrowser zal je ook waarschuwen als je op het punt staat om logingegevens in te vullen in een phishingwebsite. De nieuwe functie werkt perfect samen met alle gegevens die je in de ingebouwde paswoordmanager van Chrome gebruikt.

Interface

Als laatste heeft Google de interface van Chrome hier en daar wat bijgwerkt. Zo zijn bepaalde functies duidelijker geworden en krijg je meer informatie te zien wanneer je gebruikmaakt van de automatische invulfunctie voor je logingegevens.

Heb je deze functies nog niet? Zorg dan dat Google Chrome op desktop en op je smartphone de laatste nieuwe update heeft gekregen. (Versie 78.0.3904.108)

Google Chrome