Nieuws

Nieuwste overname van Apple kan voor nog betere iPhonefoto’s zorgen

De Apple iPhone heeft vandaag de dag al een steengoede camera. Toch kan het altijd beter, dat bewijst de laatste overname van de hardwaregigant.

Zoals je misschien wel al weet zijn de camera’s van een iPhone al heel krachtig en leveren ze best wel knappe foto’s. Deze week heeft Apple de Britse startup Spectral Edge Ltd. overgenomen. De overname kan volgens Bloomberg voor nog betere iPhonefoto’s zorgen in komende updates of nieuwe modellen.

 iPhone camera

Spectral heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om aan de hand van infrarood gewone foto’s een stuk beter te maken en meer kleur te geven. De combinatie van infrarood en ‘machine learning’ zou volgens Bloomberg voor een enorm verschil zorgen.

De startup die sinds 2018 nog maar bestaat zegt dat zijn technologie het beste kan gebruikt worden in software en dat je het verschil voornamelijk merkt bij foto’s met weinig ligt of voor veiligheidscamera’s met korrelige beelden. Ook voor camera’s van drones zou de nieuwe technologie handig van pas kunnen komen. Apple heeft hier duidelijk een goede zet gedaan en relevante know-how binnengehaald.

Kostprijs

Momenteel is het onduidelijk hoeveel Apple betaald heeft voor de overname van Spectral. Maar Spectral zou zelf al aangegeven dat het in 2019 in totaal zo’n 5,3 miljoen dollar aan fondsen heeft binnengehaald. Of daar de overname van Apple kan bijgerekend worden is onduidelijk. Dit nieuws lijkt erop te wijzen dat Apple ook steeds meer gaat inzetten op AI in zijn iPhone camera’s. Maar dat is pure speculatie natuurlijk. Tot dan is het afwachten tot de eerste functies worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business