Nieuws

Instagram maakt gebruik van AI om pesterige captions te weren

Instagram zet zijn strijd tegen online pesten verder!
Instagram meent het in zijn strijd tegen pesten op het platform. Nu breidt het zijn antipest-algoritme namelijk uit van comments naar het onderschrift in een post. Het socialemediaplatform introduceert nu een feature die mensen ervan op de hoogte stelt wanneer hun onderschriften mogelijk beledigend overkomen. Daarvoor maakt Instagram gebruik van AI om taalgebruik te detecteren dat gelijkaardig is aan captions die voorheen al worden gerapporteerd. In theorie zou dit ervoor zorgen dat online pestkoppen even stilstaan bij hun gedrag en vriendelijker taalgebruik beginnen hanteren. Als je gelooft dat Instagram het bij het verkeerde eind had, mag je de waarschuwing negeren.

De antipest-feature is nu beschikbaar in een beperkt aantal landen, en zou in de komende maanden beschikbaar moeten worden over de hele wereld.

Of de feature ook heel efficiënt zal zijn, is een ander paar mouwen. Instagram zei dat hun pogingen om online pestgedrag tegen te gaan ‘veelbelovend’ zijn, maar dat dat niet noodzakelijk dezelfde resultaten zal genereren voor posts zelf. Iemand die een sterke mening heeft over iets, zou er misschien toch voor kunnen kiezen om de post in kwestie te sharen, en de goede raad van Instagram daarbij in de wind te slaan. Een scherpe toon hoeft ook niet altijd slecht te zijn. Denk maar aan social media posts die een bepaalde politicus of beleid hekelen. De instagrammer op zich komt misschien wel scherp uit de hoek, maar vertoont daarmee nog geen pestgedrag. Er kan dus nog heel wat gesleuteld worden aan de feature, maar het is alvast een mooi begin.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business