Google Maps

Google voert een heleboel veranderingen door in Google Maps om de gebruiksvriendelijkheid van de populaire navigatie-app te verbeteren.

In het kader van een betere gebruiksvriendelijkheid is Google bezig met het aanpassen van de Google Maps-interface voor Android-toestellen. Het zogenaamde hamburgermenu linksboven verdwijnt daarmee voorgoed.

Google Maps

Wat verandert er nu precies? Als eerste haalt Google dus het hamburgermenu weg en voorziet een aantal van de extra opties die daaronder zaten in het menu onder/achter je profielfoto rechtsboven.

Verder verplaatst het onderaan een aantal nieuwe knoppen waaronder saved, post en latest. Vermoedelijk wil het bedrijf daarmee de eigen functies van de app daarmee beter zichtbaar maken. Zo kan je dus voortaan sneller een review of post achterlaten.

Het enige dat lijkt te ontbreken is de mogelijkheid om ontbrekende plaatsen, plaatsnamen of straten aan te duiden. Maar vermoedelijk is Google nog bezig met de puntjes op de i.

Google Maps

Android 10

De nieuwe interface in Google Maps wordt geleidelijk aan uitgerold en kan niet handmatig opgeroepen worden. Volgens Tweakers heeft het bedrijf deze wijzigingen deels moeten doorvoeren omdat het menu in de weg zit voor de handgebaren op Android 10. Ook dat menu zit links of rechts.

Google Maps