Nieuws

Microsoft Edge Chromium vanaf 15 januari beschikbaar

Microsoft heeft meer details bekendgemaakt over zijn toekomstige op Chromium gebaseerde Microsoft Edge-browser.

De op Chromium gebaseerde nieuwe Edge-browser van Microsoft zal vanaf 15 januari 2020 beschikbaar zijn. Voor gebruikers van de Windows 10 April 2018 update of later zal de nieuwe Microsoft Edge browser via Windows Update automatisch uitgerold worden.

Microsoft Edge

Met deze nieuwe Edge browser wil Microsoft de bestaande uitvoering van Edge een stuk beter maken. Edge is altijd het zwarte schaap van alle browsers geweest en veel Windowsgebruikers kloegen dan ook over het feit dat de opvolger van Internet Explorer zeer instabiel was.

Microsoft werkt nu aan de laatste bugs en doet een oproep naar ontwikkelaars om ook voor Edge extensies te bouwen. Via de Microsoft Edge Addons-winkel zal het dan mogelijk zijn om als gebruiker die extensies binnen te halen.

Microsoft Edge

Bedrijven

Ook voor bedrijven kan de nieuwe Edge ‘Chromium’ een verschil maken. Al kan het voor Enterprise-gebruikers ook voor compatibiliteitsproblemen zorgen. Indien je dit niet wil kan je aan de hand van een Blocker Toolkit de automatische update van Edge blokkeren. Het nadeel is dan wel dat de handmatige update wel nog mogelijk is.

Vanaf 15 januari zullen we dus allemaal eindelijk kunnen proeven van de vernieuwde versie van Edge. Wie wil kan er nu al mee aan de slag. De download kan vanaf deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business