Nieuws

Elon Musk wil geen investeerder genoemd worden op Wikipedia

Moest je er nog aan twijfelen: Elon Musk is vele dingen maar geen investeerder. Dat liet hij de wereld weten naar aanleiding van een fout op zijn Wikipedia.

Omdat nieuws ook niet altijd bloedserieus hoeft te zijn, nemen we af en toe eens een kijkje op het Twitter account van Elon Musk. De CEO van Tesla en SpaceX weet ons om de zoveel tijd wel eens te vermaken met een tweet die al snel zijn eigen verhaal schrijft. Ofwel scheldt hij iemand uit voor een pedo guy, ofwel stoort hij zich aan wat er over hem op Wikipedia geschreven staat.

Voor veel mensen is het hebben van een eigen Wikipedia al een doel op zich om te bereiken. En als je die dan toch hebt, dan ben je toch benieuwd wat mensen over je schrijven? Dat was in ieder geval wat Elon Musk dacht. Op zijn vrije zondagavond besloot Musk om eens een kijkje te nemen op Wikipedia. Naar eigen zeggen de eerste keer in jaren dat hij dat deed.

Geen investeerder

Omstreeks half 9 gisterenavond deelde Musk het resultaat daarvan op zijn geliefkoosde medium Twitter. Zijn eigen pagina noemde hij een ‘oorlogszone met een ziljoen aanpassingen’. Ook had hij een belangrijk detail ontdekt dat verkeerd was. Hij wordt op Wikipedia namelijk een ‘investeerder’ genoemd. Maar volgens Musk heeft hij nooit zelf een euro geïnvesteerd in zijn eigen bedrijven. Al zijn rijkdom is opgebouwd met de aandelen die hij bezit in Tesla en SpaceX. Als die bedrijven failliet gaan, dan zal Musk dat ook zijn. Toen iemand hem vroeg of Tesla niet als een investering gold, antwoordde hij dat hij de opbrengsten van al zijn bedrijven in elkaar heeft gerold, en dat hij als stichter niet kan eisen dat anderen hun kapitaal in het bedrijf steken als hij dat zelf niet doet. Hij zou zichzelf eerder omschrijven als een ‘business magnet’, zoals iemand in de reacties op de tweet voorstelde.

Musk zijn oproep kreeg gehoor want in geen mum van tijd had iemand ‘investeerder’ aangepast naar ‘business magnet’. Als je nu naar de Engelstalige Wikipedia van Musk zou surfen, dan zie je dat dat woord ondertussen ook al is weggehaald, maar dat het woordje ‘investor’ evengoed verwijderd is. Op de Nederlandstalige Wikipedia zien we bij het beroep van Elon Musk nog steeds ‘investeerder’ staan. Kan iemand dit even aanpassen alstublieft?

Het is overigens ook niet helemaal onjuist om Musk een investeerder te noemen. Hij was onder andere één van de eerste investeerders voor DeepMind, een Brits bedrijf gespecialiseerd in artificiële intelligentie dat in 2014 door Alphabet werd gekocht.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business