Nieuws

Elektrische autobouwer Rivian brengt in 2020 eerste wagen op de markt

Na een kapitaalinjectie van 1,3 miljard dollar heeft Rivian genoeg wapens om zijn eerste wagens in 2020 te kunnen afleveren.

Rivian, de Amerikaanse start-up die milieuvriendelijke oer-Amerikaanse terreinwagens bouwt, heeft er sinds deze week weer 1,3 miljard dollar bijgekregen. Het bedrijf dat in 2009 al werd opgericht hoopt in 2020 de eerste wagens te kunnen afleveren bij klanten. Zo klinkt het in een persbericht dat gisteren de wereld werd ingestuurd.

Rivian vs. Tesla

Neen, deze twee autobouwers zijn in principe geen echte rivalen voor elkaar. Voor elk type wagen zijn er voldoende fans. Rivian bouwt de R1T en R1S, twee terreinwagens, één pickup en één SUV. Je zou kunnen stellen dat Tesla’s recente Cybertruck een concurrent wordt, toch ligt dat anders. Ze zien er oer-Amerikaans uit en zijn veel te groot voor onze Europese wegen. De vraag is nog maar of de autobouwer ooit zijn intrede bij ons zal doen.

Deze week liet het bedrijf weten dat Ford, Amazon en T. Rowe Price allen voor een bedrag van 1,3 miljard dollar hebben geïnvesteerd in het nieuwe automerk. Vooral die laatste is opmerkelijk; T. Rowe Price is namelijk grootaandeelhouder van Tesla.

Rivian R1T
Rivian R1T.

Ford

Opvallend is natuurlijk ook Ford. Waarom zou een automerk uit de jaren stilletjes investeren in een ander? De iconische autobouwer heeft daar een goede reden voor: Rivian bezit voldoende know-how om Ford ondersteuning te gaan bieden bij de ontwikkeling van zijn eigen elektrische terreinwagens.

Zoals gezegd wil de Amerikaanse autobouwer in 2020 zijn eerste wagens afleveren. Laat ons zeggen dat de autbouwer 2019 heeft kunnen afsluiten met een mooi kerstcadeau en dat de toekomst er goed uitziet.

Rivian R1S
Rivian R1S.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business