Nieuws

Fabrieken van Sony draaien tijdens feestdagen door wegens grote vraag

De fabrieken van Sony draaien de komende feestdagen dag en nacht door om de vraag bij te houden. Echter blijkt dat niet genoeg te zijn.

De fabrieken van Sony zullen tijdens de feestdagen de klok rond doorwerken om de enorme vraag camerasensoren aan te kunnen. Dat doet het bedrijf intussen al voor het tweede jaar op rij. En als we de cijfers van Bloomberg mogen geloven, heeft Sony daar een goede reden voor.

Sony’s camerasensoren

De Japanse electronicagigant heeft volgens Bloomberg de kapitaaluitgaven voor camerasensoren van smartphones verdubbeld naar 2,3 miljard euro. Het bedrijf is ook bezig met de opbouw van een splinternieuwe fabriek in Nagasaki waarmee het hoopt de productie beter bij te houden. Echter blijkt dat zelfs die nieuwe fabriek niet voldoende zal zijn.

“De enorme investeringen zullen nog steeds niet volstaan om het tij te keren.” Terushi Shimizu, topman bij Sony

Oorzaak

Eén van de oorzaken ligt bij alle smartphonefabrikanten die meer dan 2 camera’s voorzien. Tegenwoordig hebben alle topmodellen drie tot zelfs 4 camera’s op de achterzijde waardoor de vraag naar camerasensoren enorm gestegen is. Daar bovenop worden er ook gewoon terug meer smartphones verkocht en zit smarphonefotografie steeds meer in de lift.

Je kan je het wel voorstellen. Sony doet het goed. Naast de verkoop van zijn PlayStation zorgt de productie van camerasensoren voor het meeste geld. Volgens Bloomberg verhoogde Sony de inkomstvooruitzichten van het sensorgedeelte alleen al met 38 procent naar 1,65 miljard euro. In het tweede kwartaal steeg de winst van de sensorafdeling zelfs met 60 procent.

Gevolg & toekomst

De toekomst is rooskleurig voor de Japanse electronicagigant. Sony heeft voor de komende twee jaar grootste plannen. Tegen maart 2021 wil het bedrijf 5,77 miljard euro extra investeren in zijn sensorafdeling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business