Nieuws

YouTube overwoog naar verluidt om alle YouTube-Kids video’s te screenen  

De dienst werd dit jaar geplaagd door schandalen.  

YouTube heeft de Federale Handelscommissie dit jaar een boete van 170 miljoen dollar moeten betalen. Hoewel dat een peulenschil is voor Google, is Googles schending van de Children Online Privacy Protection Act toch een smet op het blazoen van de internetgigant. Volgens Bloomberg werd het Google vorig jaar zo heet onder de voeten dat de internetgigant overwoog om elke YouTube Kids-video individueel te screenen.

YouTube zou naar verluidt een team hebben samengesteld van 40 werknemers. Die zouden dan alle video’s op de website moeten screenen voor kinderen jonger dan 8 jaar om ervoor te zorgen dat die niet zouden worden blootgesteld aan ongepaste content. Vorig jaar vonden reporters namelijk verontrustende beelden over zelfmoord en geweld. Vaak bedienden de video’s zich daarvoor van figuurtjes die losjes gebaseerd waren op gekende cartoonhelden zoals Mickey Mouse en Peppa Pig.

Bijkbaar zat het plan al in zo’n vergevorderd stadium dat er zelfs een persbericht werd opgesteld. Op het laatste moment besloot CEO Susan Wojcicki om het plan in de vuilbak te gooien. Zo bericht Boomberg. Een dergelijke censuur zou er namelijk voor zorgen dat YouTube meer weg heeft van een mediabedrijf, wat de site dan weer zou openstellen voor dezelfde aansprakelijkheidskwesties die nieuwsuitgeverijen ook krijgen over copyright, haatberichten en ander moois.

YouTube had eerder dit jaar nog gezworen om strenger op te treden bij content voor kinderen en begon bij het uitschakelen van commentaar bij miljoenen video’s. Toch lijkt het alsof Google en YouTube ervoor terugdeinzen om echt cruciale stappen te ondernemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business