Nu E-sports meer en meer aan populariteit wint, lijkt Apple het segment van gamers te willen bedienen dat het tot nu toe altijd genegeerd heeft.

Apple zou aan het werken zijn aan een nieuwe Mac gericht naar professionele gamers. Dit gerucht komt uit Taiwan vanwege een tot nader orde onbekende bron en werd voor het eerst opgepikt door Patently Apple. De laptot wordt ofwel een breedbeeld all-in-one ofwel een specifieke breedbeeld gaminglaptop. Er wordt zelfs al gesproken van een prijskaartje van rond de 5000 dollar, vergelijkbaar met wat een Mac laptop ongeveer kost. Die laptop zou dan voorgesteld worden tijdens het WWDC, de jaarlijkse conferentie die Apple in juni organiseert om de nieuwste producten voor te stellen.

Los van het feit of het gerucht nu waar is of niet, zou het een zeer opmerkelijke strategie zijn van Apple. Apple heeft zich namelijk al die jaren zeer weinig aangetrokken van het gamingsegment. De geavanceerde en krachtige computers van Apple zijn veel meer bedoeld voor professioneel gebruik dan ontspanning. De bibliotheek games die MacOS aanbiedt, zijn dan ook altijd zeer beperkt. Wat toch de vraag doet stellen wat Apple juist gaat doen om een segment aan te spreken dat het tot nu toe altijd links heeft laten liggen.

E-sports

Volgens Patently Apple wil de technologiegigant proberen zijn graantje mee te pikken van de stijgende populariteit van E-sports. Dat is stilaan aan het uitgroeien tot een miljardenbusiness. De beste League of Legends- en Overwatchspelers, om enkele populaire games te noemen binnen deze discipline, rijven miljoenen dollars aan prijzengeld binnen. De kampioenschappen worden bijna evenveel bekeken als sportwedstrijden van het hoogste niveau.

Het zijn wel niet de eerste stappen die Apple zou zetten in de gamingindustrie. In september werd namelijk het cloudgamingplatform Apple Arcade gelanceerd (al richt zich dat toch ook eerder tot de iPhone-gebruiker dan de Mac-gebruiker). Dus het lijkt op het eerste zich niet gek dat Apple ook de ‘professionele’ gamer wil gaan aanspreken. Maar de meeste hedendaagse versies van de Mac zijn helemaal niet gebouwd om zulke games op te spelen.

Hoe dit alles dan ook zal uitspelen, daar hebben we op dit moment dus enkel nog maar het gissen naar. Het WWDC is ook pas over een half jaar, dus vermoedelijk zullen we nog een tijdje mogen wachten op verdere updates hierover. Maar vermoedelijk zal nu het nieuws naar buiten is, het nooit helemaal stil worden hierover. De nieuwste Mac Pro die begin deze maand uitkwam, was ook maandenlang stof van vele gesprekken omwille van zijn raspachtige design en zijn dure voet de Pro Stand.