Het bedrijf zou volgens Rusland hotels niet toestaan om betere prijzen aan te bieden op andere websites.  

Booking.com is het meest recente Amerikaanse technologiebedrijf dat het met Rusland aan de stok krijgt. De Russische Federale antimonopolie-dienst (FAS) heeft nu zijn oog laten vallen op de online boeking-gigant. Maandag liet FAS weten dat het van plan was om de reservatiewebsite aan een duchtig onderzoek naar malafide concurrentiepraktijken te onderwerpen.  

In Rusland staat het contract van het bedrijf met hotels en hostels hen namelijk niet toe om betere prijzen aan te beden op concurrerende websites. FAS zegt dat het Booking.com eerder al gewaarschuwd heeft over die praktijken. Booking.com gaf naar verluidt echter geen gehoor aan de opmerkingen.  

Volgens Reuters zou Booking.com tot 15 procent van zijn volledige nettowinst als boete moeten betalen aan FAS indien die kan bewijzen dat het bedrijf effectief de concurrentiewetgeving heeft geschonden. Het onderzoek komt een week nadat Booking.com akkoord ging met het voorstel van de Europese Commissie om de kortingen op Booking.com anders te promoten. Als Booking.com nu ook effectief moet veranderen hoe het zaken doet in Rusland, zou het zeker niet het eerste Amerikaanse bedrijf zijn dat zich moet schikken naar de Russische wetgeving. In 2017 werd Google nog verplicht om Russische Android-gebruikers van de optie te voorzien om Yandex als standaard zoekmachine in te stellen bij het configureren van een nieuwe telefoon.