Nieuws

Jaarinkomsten Huawei voorspellen moeilijk 2020 

Huawei Technologies heeft dinsdag laten weten dat hun jaarinkomen voor 2019 waarschijnlijk lager is geweest dan oorspronkelijk werd gedacht. Vooral de Amerikaanse boycot ligt aan de basis van de lagere inkomsten van Huawei.  

Huawei kreeg het dit jaar zwaar te verduren toen het verbannen werd door de Verenigde Staten. Als klap op de vuurpijl raadden de Verenigde Staten hun bondgenoten ook nog eens aan om geen zaken te doen met Huawei.

De Amerikaanse overheid meent dat de infrastructuur van Huawei een veiligheidsrisico inhoudt voor de Verenigde Staten en diens bondgenoten, aangezien de Chinese overheid wel eens gebruik zou kunnen maken van de infrastructuur voor spionagedoeleinden. Huawei blijft ondertussen hardnekkig volhouden dat zijn producten geen veiligheidsrisico inhouden.

In een brief aan medewerkers en klanten voorspelt Huawei dat 2020 “een moeilijk jaar zal worden.” Huawei schat 18 procent winst geboekt te hebben in 2019, wat minder is dan in 2018, toen Huawei nog een winst van 19,5 procent wist op te tekenen. Huawei meldt in de brief nog dat “de externe factoren steeds moeilijker worden” en dat “de neerwaartse druk op de globale economie sterk toegenomen is.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business