Nieuws

Dell brengt app uit om streams van series en films te vinden

De app Cinema Guide helpt je met het zoeken van kanalen waar je afleveringen van een serie kan streamen en verwittigt je wanneer nieuwe afleveringen beschikbaar zijn.

De videostreamingindustrie begint stilaan overvol te geraken. Verlies je soms wel eens het overzicht tussen alle gratis en betalende aanbieders of vind je moeilijk afleveringen van je favoriete serie? Dell brengt ergens dit jaar een nieuwe (en gratis!) desktopapplicatie uit die je daarbij kan helpen: Cinema Guide.

Cinemagids

Op Cinema Guide maak je dus gratis een account aan, waarna je naar specifieke series kan zoeken en deze aan je account kan toevoegen. Je kan ook navigeren tussen de 200 aanbieders van streams, zowel gratis diensten als diensten met een betalend abonnement, die beschikbaar zullen zijn in de applicatie. Zo kan je bijvoorbeeld de nieuwste series die op Netflix zijn verschenen zo terugvinden. Je kan ook resultaten filteren op basis van releasedatum, populariteit, genre en contenttype. Als je series op je te volgen lijst zet, dan verwittigt de applicatie je van nieuwe afleveringen of nieuwe platformen waar de serie aan is toegevoegd.

Zo zal de applicatie van Deel er vermoedelijk uitzien. Afbeelding: PCWorld

Het beste van allemaal is wellicht dat de applicatie gewoon wordt aangeboden via de Microsoft Store. Dat betekent dat de applicatie niet exclusief is voor PC’s en laptops van Dell, maar gewoon werkt voor elk apparaat met Windows. Cinema Guide is de tweede applicatie die Dell lanceert voor videostreaming. Een eerste applicatie, Dell Cinema, is wel exclusief voor Dell-gebruikers en dient om de beeld- en audiokwaliteit van gedownloade content te optimaliseren.

De app doet erg gelijken op een al bestaande applicatie Reelgood. Ook deze applicatie is volledig gratis, en kan je koppelen aan accounts op streamingdiensten die je al bezit. Zo kan je via de applicatie ook shows van Netflix en dergelijke bekijken of op zoek gaan naar nieuwe content.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business