Sommige bezitters van een Xiaomi Mijia kregen beelden van andere huiskamers te zien. Volgens Xiaomi is de oorzaak een bug ontstaan tijdens een update.

Advertentie

Afgelopen donderdag publiceerden we een gek verhaal over de Xiaomi Mijia, de veiligheidscamera geproduceerd door het Chinese elektronicabedrijf Xiaomi. Op Reddit postte een Nederlandse gebruiker die zo’n camera bezat dat wanneer hij de beelden van zijn camera opvroeg via de Google Home Hub, hij beelden van andere camera’s te zien kreeg. Dat waren onder meer beelden van slapende mensen of een baby in een wieg.

De Xiaomi Mijia heeft een eigen app waar camerabeelden op kunnen bekeken worden, maar kan ook geïntegreerd worden in een Google Home Hub-ecosysteem. Zo kan een gebruiker de beelden ook opvragen en bekijken zonder zich in de app van Xiaomi te moeten aanmelden.

When I load the Xiaomi camera in my Google home hub I get stills from other people’s homes!! from googlehome

Een beperkt aantal gebruikers

Xiaomi komt nu met meer informatie naar buiten over wat er is misgegaan. De oorzaak zou een bug zijn in de integratie tussen de camera en Google Home. Die bug is ontstaan door een cache-update die werd uitgevoerd op 26 december. De update had tot doel de streamingkwaliteit van de camera’s te verbeteren.

De Chinese fabrikant zegt nu de oplossing voor het probleem gevonden te hebben. Toch blijft de integratie met Google Home en Google Assistant voorlopig nog even uitgeschakeld. Dat komt omdat er nog met Google aan een structurele oplossing gewerkt wordt om te voorkomen dat het zich nog eens zou voordoen.

Volgens Xiaomi zou slechts een beperkt aantal gebruikers last kunnen hebben gehad van de bug. Het kon zich immers enkel voordoen als de integratie met Google Assistant ingeschakeld is én de camera maar een beperkt bereik heeft. Slechts weinigen van de 1044 camera’s die de integratie hebben, hebben dat beperkte bereik.

De Xiaomi Mijia is verkrijgbaar bij bol.com en kost €49,95.
Advertentie