Nieuws

Firefox maakt korte metten met irritante notificaties  

Met Firefox heb je al de optie om notificatieverzoeken van websites uit te schakelen, maar Mozilla wil nu een stapje verder gaan door die meldingen te verplaatsen door iets anders.

Firefox 72, dat recent verkrijgbaar is, vervangt die irritante pop-ups nu door een speech-bubbel die in de adresbalk verschijnt. Je hebt nog steeds toegang tot meldingen indien je dat zou willen, maar je surfervaring zal er wel sterk door verbeteren.

De update is ook erg belangrijk als je je privacy hoog in het vaandel draagt. De browser blokkeert nu ook standaard vingerafdruk-scripts voor alle gebruikers. Je kan dergelijke scripts nog steeds activeren mochten ze nodig zijn voor een bepaalde site.

Dan is er nog een nieuwe feature die enkel en alleen voor de lol werd toegevoegd. Picture-in-picture video playback is nu ook beschikbaar voor Mac- en Linux-gebruikers. Verschillende video’s hebben nu ook de optie om in een pop-up af te spelen, voor het geval je graag multitaskt. Dat is geen nieuwigheid in de browserwereld maar het is wel een interessante nieuwe feature als je liever gebruikt maakt van Mozilla.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business