Nieuws

Samsung toont rollende robot en AR-bril om te fitnessen

In een bizarre keynote toonde Samsung enkele knotsgekke gadgets, waarvan het nog maar de vraag is of ze ooit het levenslicht zullen zien.

Tijdens technologiebeurzen als CES krijgen we altijd de meest knotsgekke aankondigingen te horen en de meest knotsgekke gadgets te zien. Dat was zeker zo tijdens de keynote die de CEO van Samsung Kim Hyun Suk gisterenavond gaf. Wat we daar te zien kregen, tart werkelijk elke verbeelding.

Vergeet een traditioneel praatje over nieuwe smartphones of televisietoestellen die je in eerste instantie misschien zou verwachten. Die had Samsung al een avond eerder getoond tijdens het First Look event. In februari volgt ook nog een speciaal evenement om de Galaxy S11 (of S20?) en mogelijk de Fold 2 voor te stellen. Dus de CEO kon zich tijdens zijn keynote focussen op enkele ‘speciallekes’.

Rollende robot

Een gadget dat zeker en vast de aandacht trok was Ballie. Een rollende robot die je zou kunnen doen denken aan BB-8 als je de recente Star Wars films hebt gekeken. De robot werd voorgesteld als een trouw hulpje dat je kan assisteren in het dagelijks leven. Uitgerust met AI zou de robot moeten zijn om zelfstandig door je huis te navigeren en werkjes op te knappen zonder dat je ze hem opdraagt. De CEO demonstreerde onder meer de spraaktechnologie van de robot, die nog meer dan het uiterlijk je aan Star Wars doet denken. Een echte demonstratie van het praktische nut kregen de aanwezigen live niet te zien, want veel meer dan achter de CEO rollen deed de robot niet. Daarvoor moesten ze het stellen met een promotievideo.

Sporten met een exoskelet en AR-bril

De presentatie werd helemaal een vreemde bedoening toen Samsung zijn nieuwste ontwikkelingen in AR-technologie bovenhaalde. Het bedrijf ontwikkelde immers een nieuwe AR-bril. AR is één van de opkomende technologieën die dit jaar wel eens de grote doorbraak zou kunnen maken. Het is dus op zich niet gek dat Samsung ermee experiment. Onder andere Apple is er ook al enige tijd mee bezig.

Maar combineer een AR-bril met een exoskelet, en dan krijg je een heel ander beeld. Dat gebeurde wanneer een model op het podium kwam met het exoskelet GEAR, dat Samsung vorig jaar tijdens CES 2019 voorstelde. Dat exoskeleton zou onder meer je positie bijsturen tijdens oefeningen. Met de AR-bril op je neus kan je dan een virtuele sportcoach projecteren die je de oefeningen voortdoet. We zien nog niet meteen mensen op deze manier sporten in hun huiskamer, laat staan ermee naar hun plaatselijke fitness trekken. Naast de AR-bril werd ook een nieuwe versie van de VR-headset Samsung Gear voorgesteld, met technologie om mensen met gezichtsbeperkingen een beter zicht te geven.

Bij dit alles moet opgemerkt dat het meer om demonstraties van ideeën en concepten dan afgewerkte producten gaat. We kunnen dan ook nog absoluut niet zeggen wanneer en in welke vorm al dit geks ooit commercieel zal uitgerold worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business