Nieuws

 Toyota van plan om prototype van futuristische stad te bouwen in Japan  

Toyota heeft op maandag verklaard dat het een ‘city of the future’ wil bouwen aan de voet van de Japanse Fuji-berg. De stad zal functioneren als een laboratorium voor autonome wagens, ‘smart homes’, AI, en andere technologieën.  

Toyota maakte het ambitieuze plan bekend tijdens de jaarlijkse CES-conferentie in Las Vegas. “Je kan maar moeilijk iets te weten komen over slimme steden als je enkel een alleen een slim stadsblok bouwt”, meent James Kuffner, CEO van het Toyota onderzoeksinstituut.

De laboratoriumstad is erop gericht om veiligere, schonere en leukere steden te creëren. De lessen die uit het project getrokken worden, kunnen dan over de hele wereld worden toegepast.

De stad zal gebouwd worden op de site van een fabriek die tegen eind 2020 gesloten zal worden en zal een thuis geven aan 2000 bewoners in de komende jaren. Het zal ook dienen als uitvalsbasis voor onderzoekers.

Toyota heeft geen kostprijs meegegeven voor het project, dat vanaf volgend jaar zal gebouwd worden. Toyota-kaderleden geven wel mee dat het project vasthield aan een budget.

Toyota heeft de Deense architect Bjarke Ingels aangesteld voor het ontwerpen van de futuristische stad. Ingels’ bedrijf ontwierp ook de twee WTC-gebouwen in New York en de Google-kantoren in Silicon Valley en London.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business