Naast de aankondiging van twee volledig nieuwe laptops, krijgen drie modellen uit de Vivobook S-reeks een grondige update.

De Taiwanese producent van onder andere laptops en smartphones heeft ook van zich laten horen tijdens CES. Asus houdt het al bij al vrij sober (zeker als je met enkele andere technologiebedrijven gaat vergelijken) maar wist toch enkele mooie aankondigingen te doen.

Zo zal de Vivobook-reeks van laptops worden uitgebreid met twee nieuwe exemplaren: de Vivobook 14 en Vivobook 15. De naam verwijst meer naar de grootte van het scherm dan dat het een chronologische nummering is. Vivobook 14 heeft een scherm van 14”, Vivobook 15 een scherm van 15”. Zo eenvoudig is het soms. De beeldresolutie van beide laptops bedraagt 1366×768 pixels, maar er bestaat voor beide modellen een full hd ids-scherm. Beide modellen zullen twee varianten hebben, een dunnere en een iets zwaardere, al komt het gewicht van zowel de Vivobook 14 als Vivobook 15 niet boven de 2 kg uit. Een typisch kenmerk waaraan je ze kan onderscheiden is de gele rand rond de Enter-toets.

Enkele technische details: beide modellen zijn uitgerust met een Intel Comet Lake-processor en mogelijk de ‘nieuwste Nvidia Geforce-gpu’ die nog aangekondigd moet worden. Maximale geheugen is 16 GB.

Zo zullen de nieuwe laptops van Asus er uitzien. Afbeelding: Asus

Update

Daarnaast zal Asus ook enkele modellen uit de Vivobook S-reeks een verbeterde update krijgen. Het gaat om de Vivobook S13, S14 en S15. Ook hier verwijst de naam gewoon naar de schermgrootte. De S-varianten zijn doorgaans een beetje duurder dan de ‘gewone’ Vivobook, al is dit afhankelijk van de uitvoering. De Vivobook S14 en S15 kwamen in augustus bij ons op de markt en kosten €499 en €699.

De belangrijkste wijziging is het toevoegen van de nieuwste generatie Intel-processoren, Intel Ice Lake of Intel Comet Lake. Er worden ook enkele nieuwe kleuren aan het gamma toegevoegd.

De Asus Vivobook S15 in zijn huidige uitgave.

Neem hier een kijkje als je niets wil missen over CES 2020!