Samsung lanceert een nieuwe veiligere externe SSD die je kan beveiligen met een vingerafdruk.

Gisteren lanceerde Samsung vanop CES in Las Vegas zijn nieuwste externe SSD-schijven. Het gaat om de T7 Touch die een vingerafdrukscanner heeft om je bestanden beter te beveiligen. Bovendien zou het ook eenvoudiger zijn om een wachtwoord op de schijf te zetten.

Samsung T7 Touch

Naast de T7 Touch zou Samsung de T7 ook zonder vingerafdrukscanner lanceren. De schijf heeft dezelfde specificaties maar een lanceringsdatum en prijs is nog onbekend. De Samsung T7 Touch is voorzien van ondersteuning voor USB 3.2 van de 2e generatie waardoor de schijf maximaal 1050MB/s kan lezen en 1000MB/s kan schrijven.

Op voorwaarde dat het toestel (laptop) ook de 2e generatie van USB 3.2 en UASP (Usb attachted scsi protocol) ondersteunt. Verder heeft de schijf drie opslagmogelijkheden: 500GB, 1TB en 2TB.

Specs

In de doos krijg je een schijfje met afmetingen van 85x57x8mm die amper 58g weegt. Je krijgt er ook een Usb-c naar Uscb-c én Usb-a kabel bij. De techgigant verwacht de nieuwe SSD schijf met vingerafdruk scanner vanaf februari te kunnen verkopen voor 170 euro, 250 euro en 460 euro (in volgorde van opslag).

Volg al het laatste nieuws van CES 2020 hier.