Roland lanceert op CES 2020 een radicaal nieuw design van de klassieke piano, dit is de Facet.

Volgens Roland kennen we al 300 jaar piano’s in onze wereld. Echter is het uiterlijk van een piano doorheen die driehonderd jaar nauwelijks veranderd. Met de nieuwe elektronische piano Facet wil Roland daar verandering in brengen met een gewaagd design.

Roland Facet

De nieuwe Roland Facet doet je ongetwijfeld eens extra omkijken. De piano is voorzien van een smart screen dat op Android werkt en een heleboel andere technologische snufjes. Zoals je kan zien op de afbeeldingen is de piano in het midden leeg. Dat komt omdat de piano is voorzien van speakers in plaats van de gebruikelijke snaren en strijkers.

In 2015 werd een team van designers de opdracht gegeven om het uiterlijk van een piano zoals we die vandaag kennen helemaal te veranderen. En daar mochten ze ver in gaan, het kon niet futuristisch genoeg zijn. Die futuristische looks doen daarom wat denken aan Tesla’s recente Cybertruck.

Specs

Buiten het opvallende design zit de piano boordevol technologie. Van boven tot onder, van links naar rechts, overal zitten speakers. Volgens Roland zijn die speakers nodig om het klassieke geluid van een piano te kunnen nabootsen.

Verder heeft de piano dus Android aan boord met een ingebouwde applicatie waarmee je eenvoudig muziek kan ontwikkelen. Tot slot zit ook Alexa in de Facet waardoor je via spraakopdrachten je piano kan beheren.

Voor we het vergeten. De Roland Facet bevat zelfs een videoprojector waarmee je visuals kan projecteren op basis van de muziek die je speelt. Of het nodig is? Geen flauw idee. Maar soms is het leuk om een ‘saai’ product eens radicaal aan te pakken. Net zoals de Cybertruck is Roland daar wel in geslaagd met zijn nieuwe Facet piano.