Nieuws

Apple ontwikkelt Pro Mode om Macbooks sneller te maken

Nieuwe en oudere Macbooks zullen binnenkort mogelijk beter presteren met Apple's Pro Mode.

Als we 9to5Mac mogen geloven werkt Apple aan een Pro Mode die zijn Macbooks een stuk krachtiger kan maken en alles uit de processor en ventilator kan halen. De nieuwe modus zit volgens 9to5Mac in de nieuwe bèta versie van macOS Catalina 10.15.3.

Apple Pro Mode

In de bèta versie wordt letterlijk verwezen naar een beschrijving die het volgende zegt: “applicaties zullen sneller laden en beter presteren, maar de batterij van de Macbook zal sneller zakken en ook de ventilator maakt mogelijk meer lawaai”. De nieuwe functie zou handmatig moeten ingeschakeld worden en schakelt zichzelf de dag nadien weer uit. (net zoals bij de niet-storen modus)

Het is duidelijk dat Apple ook gamers naar zijn Macbooks wil lokken. De nieuwe Pro Mode maakt het voor gamers namelijk gemakkelijker om het beste uit hun prestaties te halen zodat games beter laden.

Pro Mode
De beschrijving die naar Pro Mode verwijst.

Oudere modellen

De nieuwe MacBook Pro 16-inch heeft sowieso al een beter verkoelingssysteem dan zijn voorgangers. Dat betekent dat eigenaars met Pro Mode hun prestaties nog beter kunnen maken zonder dat ze daar al te veel nadelen van zullen ondervinden. Vermoedelijk zal de nieuwe generatie Macbooks hetzelfde verkoelingssysteem aan boord hebben als de laatste 16-inch versie.

Volgens 9to5Mac zouden ook oudere modellen toegang krijgen tot de nieuwe modus maar die functie zal eerder beperkt zijn door de verouderde ventilatiesystemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business