Nieuws

Opmerkelijk: pc-markt groeide in 2019 voor het eerst sinds 7 jaar

Kocht jij in 2019 een nieuwe pc? Volgens analisten zit de pc-markt sinds vorig jaar weer in de lift.

Volgens analistenbureaus IDC en Gartner groeide de wereldwijde pc-markt in 2019 weer voor het eerst sinds zeven jaar. Ten opzichte van 2018 blijkt die groei maar bescheiden te zijn, maar laten we het positief bekijken.

Gartner & IDC

Zowel Gartner als IDC kwamen op de proppen met een uitgebreide analyse. Uit de data kunnen we afleiden dat IDC het iets positiever bekijkt maar over het algemeen blijft de trend ook positief. Gartner spreekt van 0,6 procent groei tegenover 2018 terwijl IDC op een wereldwijde groei van 2,7 procent uitkomt.

Uit de tabel kunnen we verder nog afleiden dat pc-fabrikanten Lenovo, HP en Dell best wel wat profiteren van de wereldwijde groei. Voornamelijk Lenovo komt eruit als de beste groeier. Volgens de analisten heeft ook de overstap naar Windows 10 daar veel mee te maken, veel bedrijven kochten samen met de overstap naar Windows 10 meteen ook nieuwe hardware aan.

De groei was bijna een constante over de gehele lijn in 2019. Ook in het vierde kwartaal kende de pc-markt een groei van 2,3 procent volgens Gartner. Maar hier zien we toch een groot verschil tegenover IDC; zij stellen een groei van 4,8 procent in het vierde kwartaal van 2019.

pc
Data: Gartner & IDC.

Negatief 2020

Gartner voorspelt wel niet veel goeds voor de eerste vijf jaar van het nieuwe decennium. De analisten denken dat er in de eerste vijf jaar een daling zal komen door de verschillende handelsspanningen en tekorten aan componenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business