Nieuwe renders tonen de Huawei P40 met twee frontcamera's.

Advertentie

Er zijn nieuwe renders verschenen die mogelijk de nieuwe Huawei P40 tonen. Tot nu toe heeft Huawei nooit modellen gehad waarbij er dubbele frontcamera’s waren, maar uit deze nieuwe renders blijkt dat de Huawei P40 deze traditie toch wel eens kan breken. Vooraan staan nu twee camera’s waarvan nog niet duidelijk is wat de functie van de tweede camera zou zijn.

Huawei P40

De nieuwe renders zijn afkomstig van 91Mobiles en tonen aan de achterkant een camera-eiland met drie camera’s die voorzien zijn van LEICA sensors. De eerste camera is er eentje met een gewone lens, de tweede betreft een ultragroothoeklens en de derde moet een 80mm telelens zijn.

Wat verder nog opvalt is dat er onderaan geen 3,5mm-jack meer te bespeuren is. De Huawei P30 had die wel nog maar nu wil ook deze smartphonefabrikant de 3,5 mm-jack gaan dumpen lijkt het.

Specs

Qua specificaties bezit de nieuwe P40 een HiSilicon Kirin 990-soc mét 5G modem. Helaas weten we niet meer dan dat maar volgens Tweakers zou de nieuwe Huawei P40 verkocht worden zonder de bekende Google-diensten. Normaliter zou het nieuwe toestel rond maart moeten gepresenteerd worden in Parijs zoals de vorige jaren, helaas is er nog geen exacte datum gecommuniceerd.

Huawei P40
Afbeelding: 91Mobiles.