Gebruikte jij Instagram IGTV soms? Misschien heb je er zelfs nog nooit van gehoord.

De kleine IGTV-knop heeft intussen al op heel wat verschillende plaatsen gestaan. Het nieuwe videoplatform dat Instagram een aantal jaren geleden lanceerde moest de nieuwe kracht van het socialemediaplatform worden. Gebruikers dachten daar wereldwijd toch anders over. Zo blijkt uit de nieuwe beslissing die Instagram recent nam.

Instagram IGTV

Instagram IGTV

Een woordvoerder van Facebook (het moederbedrijf boven Instagram) liet aan TechCrunch weten dat de IGTV-knop in Instagram zal verdwijnen. Volgens de woordvoerder werd de functie veel te weinig gebruikt en vinden gebruikers het handiger om video’s te bekijken die rechtstreeks in hun algemene feed verschijnen.

Het feit dat de knop verdwijnt zal dus voor weinig mensen een verschil maken. De woordvoerder verklaarde niet waarom de knop niet werd gebruikt maar vermoedelijk heeft het te maken met de manier waarop men Instagram gebruikt. De app is een sociaal medium dat voornamelijk wordt ingezet om snippertjes van je leven met vrienden en familie te delen. Het is dus niet de bedoeling om video’s te gaan bekijken die op een professionele manier gemaakt zijn en meer dan vijf minuten duren. Dat haalt de volledige kracht van het platform onderuit. Facebook lijkt dat nu door te hebben en vermoedelijk zal je na de volgende update de knop niet meer zien staan.