Nieuws

Sundar Pichai bezoekt Brusselse school om cheque te overhandigen

Het is de tweede keer dat Alphabet financiële steun verleent aan MolenGeek, een codeerschool in Brussel die kansarme ondernemers helpt hun IT-talent te ontplooien.

Niemand minder dan de CEO van Alphabet Sundar Pichai was vandaag in ons land. In Molenbeek kwam hij er de school MolenGeek bezoeken. En hij had nog een leuk cadeautje in petto: een cheque van 200.000 euro.

Het project MolenGeek word actief financiëel ondersteund door Alphabet en Google. Twee jaar geleden werd al eens een eerste cheque van 200.000 euro uitgeschreven. Vandaag was het de eerste keer dat de CEO van Alphabet het project eens met eigen ogen kwam bekijken.

Een nieuwe kans

MolenGeek is een codeerschool voor ondernemers die uit kansarme wijken komen. De wijk Molenbeek in Brussel heeft niet de beste reputatie en staat gekend als een wijk met veel armoede en criminaliteit. Maar volgens oprichter Ibrahim Ouassari is er wel degelijk technisch talent aanwezig in de wijk, dat door de moeilijke economische leefsituatie vaak de kans niet krijgt om zich te ontplooien. Dat vertelde hij aan De Tijd.

In de school krijgen deze ondernemers een opleiding en ze worden ook bijgestaan in de zoektocht naar een job in de technologiesector. Elk jaar probeert het zo’n 150 mensen op te leiden. En het project werpt zijn vruchten af. 93% van alle mensen die de opleiding afronden, vond uiteindelijk een job in de technologiesector of startte een eigen startupbedrijf. In concrete cijfers betekent dat 195 mensen die de opleiding met succes afrondden en 35 start-ups die uit het project voortkwamen.

Steun van grote technologiebedrijven zoals Alphabet is cruciaal om het project verder van de grond te helpen. Uiteraard is de financiële steun meer dan mooi meegenomen, maar ook de daadkracht en kennis die Google overbrengt zijn van goudwaarde, zegt Ouassari. De extra middelen die MolenGeek aangeboden kreeg van Alphabet, wil het investeren in een nieuwe opleidingsmodule rond artificiële intelligentie en gegevensanalyse. Daar zal Sundar Pichai, zelf groot liefhebber van deze studiedomeinen, zeker heel tevreden mee zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business