Nieuws

Omzet Netflix steeg met 30% in 2019

Ook het aantal abonnementen steeg met 20%. Verdere groei wordt verwacht in 2020 ondanks de sterker wordende concurrentie.

Netflix heeft de kwartaalcijfers voor de laatste maanden van 2019 bekend gemaakt. En die ogen zeer fraai. Het laatste kwartaal van 2019 was nochtans het moment waarop de ‘streamingoorlog’ helemaal losbrak. Netflix kreeg met de lancering van Apple TV en vooral Disney+ voor het eerst pas echte concurrentie in de streamingindustrie. Maar voorlopig hebben die nog geen invloed op de financiële cijfers van Netflix.

Zo steeg de jaarlijkse omzet dit jaar tot bijna 5,5 miljard dollar, wat omgerekend net geen 5 miljard euro is. Vergeleken met de omzet die een jaar geleden werd gehaald is dat een stijging van 30%. Ook de inkomsten uit de operationele activiteiten en het netto-inkomen gingen er op vooruit in 2019.

Een andere opvallende statistiek is de sterke stijging van het aantal betalende abonnementen. Eind 2018 tikte Netflix af net geen 140 miljoen betalende gebruikers wereldwijd. Op 31 december 2019 telde Netflix er 167 miljoen. Ook dat is een mooie stijging van 20%, dat ook een deel van de stijging in omzet kan verklaren. Reden genoeg voor Netflix om optimistische verwachtingen te hebben voor 2020. In het kwartaalrapport voorspelt Netflix een groei in de jaarlijkse omzet van nog eens 26,8%, en het aantal betalende abonnees moet stijgen tot 175 miljoen.

Eigen content

Nog meer dan ooit leek de content die in eigen huis geproduceerd wordt het grote wapen van Netflix te zijn in 2019. Netflix is er doorheen altijd in geslaagd om unieke series van een absolute topkwaliteit aan te bieden. Denk maar aan de serie House of Cards die Netflix mee groot maakte.

Dat was in 2019. Enkele films die het ontzettend goed deden waren 6 Underground met Ryan Reynolds, The Irishman met onder Robert De Niro en Al Pacino, Marriage Story en The Irish Pope. 6 Underground werd naar verluidt 83 miljoen keer bekeken. The Irishman heeft dan weer 10 Oscarnominaties gekregen, waaronder voor beste film. Op vlak van series was The Witcher de absolute topper. Het eerste seizoen werd 76 miljoen keer bekeken. Geen enkele originele serie deed het in zijn eerste seizoen beter. Zelfs de nieuwe productiestudio voor animatiefilms deed het zeer goed in 2019.

Analysebureau Thinknum Media telde het aantal originele producties op Netflix en kwam uit 1211 films en series. 8 maanden geleden waren dat er nog 1000, wat betekent dat Netflix ongeveer 1 originele productie per dag uitbrengt. Enkele van de grotere producties voor 2020 zijn Dracula en Messiah.

LEES MEER: Netflix verhoogt abonnementsprijzen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business