Nieuws

Microsoft laat Upgrade Tool voor Windows 7, 8.1 naar 10 nog actief

De Microsoft Media Creation Tool voor zakelijke klanten blijkt nog wel even actief te staan, gratis upgraden kan dus nog.

Dat meldt een woordvoerder van Microsoft aan Nu.nl vandaag. Volgens het bedrijf staat er voorlopig geen einddatum op de gratis upgrade die mensen kunnen maken naar Windows 10 vanuit Windows 7 en 8.1. Een tijdje geleden werd de ondersteuning voor Windows 7 officieel stopgezet vanuit Microsoft. Dat betekende voor heel wat mensen dat ze ofwel een nieuwe pc moesten kopen ofwel de upgrade maken naar Windows 10. En die heeft het bedrijf gratis ter beschikking gesteld.

Microsoft Windows 7

De Upgrade Tool waar het om gaat heet de Media Creation Tool (MCT) en wordt gratis door Microsoft aangeboden. In juni 2016 kregen alle klanten al tijdelijk de mogelijkheid om gratis de upgrade naar Windows 10 uit te voeren. Helaas gaf het bedrijf zijn klanten toen maar 8 maanden tijd waardoor heel veel mensen de upgrade uiteindelijk niet hebben gemaakt.

Intussen hebben ook verschillende gebruikers aan Nu.nl laten weten dat de Media Creation Tool nog perfect werkt en dat ze niet moeten betalen voor de upgrade. Volgens de woordvoerder van Microsoft is het eigenlijk niet de bedoeling dat particulieren gebruik maken van deze tool. “We raden consumenten af om Windows 10 via deze tool te activeren, omdat het een niet-ondersteunde route is.” Indien je toch zou gebruik maken van de MCT raadt Microsoft aan een back-up te maken.

2023

Zoals je vermoedelijk al weet is de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari stopgezet. Daardoor ontvangen apparaten geen beveiligingsupdates meer. Maar vanaf 2023 wil Microsoft ook Windows 8 volledig stopzetten en stevig inzetten op Windows 10.

Tot slot laat de woordvoerder nog weten dat je beter geen geldige licentie kan gebruiken omdat je risico loopt bepaalde belangrijke beveiligingsupdates te missen. In ieder geval heeft de softwaregigant al zijn volgende update voor Windows 10 klaar staan, die staat momenteel ingepland voor komend voorjaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business