Nieuws

Deelstepplatform Bird neemt rivaal Circ over in Europa

Het Amerikaanse Bird neemt het Europese Circ en al zijn huidige werknemers over.

De deelsteps van Bird hebben ondertussen heel Europa ingepalmd. Met Nederland als uitzondering heeft de deelstepdienst in bijna alle grote steden van Europa zijn deelstepplatform gelanceerd. Overal in de straten zie je ze rijden of liggen.

Wie deelsteps zegt, zegt meteen ook Bird. Toch zijn er nog andere spelers op de markt die misschien minder bekend zijn. In Brussel, Antwerpen, Oostende, Namen en Luik is namelijk ook concurrent Circ heel actief. Je herkent ze mogelijks aan hun feller gekleurde stepjes.

Bird > Circ

Circ werd opgericht in het Duitse Berlijn en heeft zich sindsdien kunnen verspreiden over heel Europa. Een gevaarlijke concurrent dus voor het Amerikaanse deelstepplatform. Vandaag heeft die laatste laten weten dat het Circ zal overnemen en daarmee 300 medewerkers van de Berlijnse stepdienst zal overnemen.

De overnemer laat ook weten 75 miljoen dollar extra in het platform te pompen. Het bedrijf heeft hier geen slechte deal gedaan. De overname maakt dat het bedrijf in één klap de dienst in 40 steden over 14 Europese landen overneemt. Nog niet zo lang geleden kwam er meer slecht dan goed nieuws over de deelstepplatformen. Zowel Bird als Circ moesten mensen op straat zetten.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business