Nieuws

CEO Volkswagen: “We zullen Tesla inhalen en de grootste worden”

Volkswagen
Volkswagen heeft grootste plannen met zijn elektrische wagens. Het bedrijf is positief en hoopt ooit Tesla in te halen en de grootste te worden.

Een opmerkelijke uitspraak vanwege Herbert Diess, de CEO van Volkswagen. Diess gaf in een interview met Bloomberg in Davos aan dat de Duitse autobouwer heel blij is met de komst van Tesla maar dat Volkswagen hen in de toekomst heel waarschijnlijk zal inhalen en de grootste bouwer van elektrische wagens zal worden.

“Tesla legt de weg voor ons en zorgt voor innovatie in de auto-industrie, dat kan ik alleen maar toejuichen. Bij Volkswagen zitten we Tesla op de hielen en we zijn optimistisch over het feit dat we hen kunnen volgen en uiteindelijk ook inhalen”, sprak Diess.

Tesla versus Volkswagen

In de uitspraak van Diess zit een bepaalde waarheid. De Duitse autobouwer is vandaag de dag een van de grootste autobouwers ter wereld met de verkoop van 6.278.300 auto’s in 2019. Ter vergelijking; Tesla leverde in 2019 367.000 wagens af. Dat is wel een stijging van 122.000 wagens ten opzichte van 2018. En natuurlijk moet je deze cijfers nuanceren door het feit dat Tesla alleen maar elektrische wagens bouwt en Volkswagen een veel bredere markt (conventionele motoren en bedrijfsvoertuigen) heeft. Sinds 2013 verkocht VW 250.000 elektrische wagens. Tegen eind 2025 wil de autobouwer dat cijfer optrekken naar 1.5 miljoen EV’s.

Op de vraag hoe Volkswagen het Amerikaanse Tesla dan wil inhalen antwoordde Diess dat het bedrijf dat zich het snelste kan aanpassen en innoveren de race zal winnen. Maar hij benadrukt ook dat autobouwers zoals bijvoorbeeld Toyota goede concurrentie zijn voor VW.

Tot slot benadrukt Diess nog dat elektrische wagens wel degelijk de toekomst zijn. “Dat is heel duidelijk nu.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business