Nieuws

BBC houdt digitaal interview in spelwereld Watch Dogs Legion

De BBC heeft een interview gehouden met de Creative Director van Watch Dogs: Legion. Dit interview vond volledig plaats in de digitale wereld van het spel.

In een wel heel origineel interview, heeft Marc Cieslak van de BBC Clint Hocking geïnterviewd, Creative Director voor Watch Dogs: Legion van game-ontwikkelaar Ubisoft. Op zich niets speciaal zou je denken, maar het interview vond volledig plaats in de spelwereld van de game. Er werd gebruik gemaakt van onder andere motion capturing om beide personen weer te geven in een digitale versie van Londen.

Post-Brexit Londen in Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion komt uit op 6 maart 2020 en speelt zich af in een digitale versie van Londen post-Brexit. Grootschalige en onderdrukkende beveiliging, zoals we die bijvoorbeeld kennen uit George Orwell’s 1984, houdt de stad in zijn greep. Uiteraard laat de bevolking het daar niet zomaar bij en kruip je in de rol van een hacker, die anderen probeert te overhalen om mee te vechten voor de goede zaak. 

Tijdens het interview stelt Cieslak vragen aan Hocking zoals waarom er juist gekozen werd voor Londen en of het geen slecht idee was om de game te laten plaatsvinden in een post-Brexit wereld. Hocking antwoordde op deze laatste vraag dat het niet anders is dan bij films of boeken en dat het de verantwoordelijkheid is van Ubisoft om te kijken naar wat er in de wereld gebeurt en daar iets over te zeggen op een betekenisvolle manier. 

Ubisoft Chinees Nieuwjaar sale

Op Watch Dogs: Legion is het nog even wachten, maar Ubisoft heeft deze week wel een sale lopen ter ere van het Chinese Nieuwjaar. Dagelijks zijn er sterke kortingen te scoren op allerhande bundels rond games als Assassin’s Creed en Far Cry, of je kan de originele Watch Dogs-game kopen voor slechts 10 euro. Alle kortingen vind je in de Ubisoft Store.

 

bbcbrexitgamingontspanningUbsifotWatch Dogs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals