Slack

Google zou een nieuwe zakelijke chatapp hebben klaarstaan. Het gaat om een soort Slack-rivaal voor G-Suitegebruikers.

Advertentie

Je zal het haast niet geloven, maar Google werkt aan een nieuwe chatapplicatie voor zakelijke klanten die G-Suite gebruiken. Het gaat om een soort all-in-one applicatie waarbij G-Suite gebruikers alle bestaande Google toepassingen bij elkaar kunnen gebruiken.

Google vs. Slack

De nieuwe app zou een soort omgeving moeten worden die Hangouts Chat, Hangouts Meet, Gmail, Drive, Docs en Calendar moet combineren. Op die manier hoeven gebruikers dus niet meer over te schakelen naar Slack of Microsoft Teams en kunnen ze dus in de Google-omgeving blijven.

Momenteel wordt de nieuwe app nog niet gecommuniceerd door Google zelf. Het gaat om geruchten die bronnen lieten weten aan The Information. In ieder geval zou de nieuwe applicatie de productiviteit van G-Suite gebruikers moeten verhogen en kunnen klanten all-in gaan met Googlediensten.

De Amerikaanse zoekgigant heeft het de laatste jaren moeilijk gehad om een stabiele chattoepassing aan te bieden. Zo lanceerde het bedrijf in 2016 chatapp Allo maar werd die in maart 2019 al stopgezet omdat niemand het echt gebruikte.

App Maker

Gisteren nog liet het bedrijf weten zijn low-code App Maker stop te zetten vanaf 2021. Ook daar kregen we te horen dat de App maker niet voldoende werd gebruikt om de dienst levende te houden.

De vraag is natuurlijk of Google er deze keer wel in zal slagen om een gebruiksvriendelijke applicatie uit te bouwen voor zakelijke klanten die vandaag de dag al heel vertrouwd zijn met Microsoft Teams of Slack.

Google App Maker
Google App Maker