Telenet zet het signaal stop voor toestellen die tussen 2007 en 2013 afgeleverd werden.

Decoders die tussen 2007 en 2013 door Telenet werden afgeleverd worden vanaf 31 maart van de markt gehaald. Vanaf dan stopt ook het signaal van deze digicorders en digiboxen. Volgens de telecomprovider heeft de leverancier van de decoders laten weten, dat hij niet langer versleuteling zal aanbieden voor toestellen die tussen 2007 en 2013 gemaakt zijn. Dat heeft het bedrijf via zijn blog laten weten. Vanaf 4 februari zullen klanten met een oudere decoder een brief in de bus krijgen.

Telenet decoders

In mei 2014 kregen die decoders hun laatste update. Volgens Telenet zouden de toestellen sindsdien al niet meer echt up-to-date zijn, en een aantal nieuwe functies niet meer aan boord hebben.

Momenteel gaat het om 15.000 gehuurde decoders en 30.000 toestellen die effectief aangekocht werden. Telenet gaat de 15.000 gehuurde toestellen terugroepen en klanten kunnen hun verouderde decoder gratis inruilen voor een splinternieuw toestel.

Voor gekochte toestellen ligt het proces iets anders: Telenet vraagt om een nieuwe aan te vragen voor verhuur, of zegt dat klanten een nieuw toestel moeten aankopen. Wie een nieuw toestel wil kopen krijgt wel 35 euro korting van het bedrijf. De telecomprovider komt toe in de kosten, tot en met 31 juli 2020.

Meer informatie over de overstap naar een nieuwe decoder kan je hier terugvinden.

Telenet