Nieuws

Betaalgiganten Ingenico en Worldline smelten samen

Worldline en Ingenico vormen daarmee één van de grootste Europese betaaldienstleveranciers op de markt.

Twee van de grootste betaaldienstverleners Worldline en Ingenico zijn via een miljardendeal samengesmolten tot één grote speler. Naar eigen zeggen is het bedrijf nu de op drie na grootste betaalspeler ter wereld met een omzet van meer dan 5 miljard euro en 20.000 werknemers die wereldwijd voor de dienst werken.

Ingenico en Worldline

Via een blogpost laat Worldline weten dat het klaar is om de nieuwe wereldleider te worden op vlak van betaaldiensten. De nieuwe combo moet er ook voor zorgen dat er een nieuwe leider in Europa ontstaat. Volgens Reuters kostte de deal zo’n 7.8 miljard euro waarbij de inkomsten per aandeel voor Ingenico meteen de lucht in gingen.

Beide bedrijven verwachten dat de volledige deal rond is in het derde kwartaal van 2020. Alle aandeelhouders van Ingenico krijgen 11 WL aandelen en 160,50 euro in cash per 7 aandelen van Ingenico. De tweede formule waarvan aandelers gebruik kunnen maken is 56 Worldline aandelen in ruil voor 29 Ingenico aandelen wat overeenkomt met 123,10 euro per Ingenico-aandeel.

Beurs

Die overname bleek ook een positief effect te hebben op de beurskoers. Vooral het aandeel van Ingenico steeg met 11.2 procent naar 117 euro per aandeel. Opvallend genoeg zakte het aandeel van Worldline met 4.2 procent omdat analysten vrezen dat die laatste een stevige som heeft gelegd voor de overname.

Volgens Reuters haalt Worldline nu een hoop extra know-how binnen door de sterke aanwezigheid van Ingenico in reizen, gezondheid en retail. De nieuwe Europese betaalreus wil door middel van één grote dienst concurrenten als Apple Pay bestoken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business